Veslački klub Srebrno jezero postao član Veslačkog saveza Srbije

Veslački klub Srebrno jezero postao član Veslačkog saveza Srbije

Veslački klub  Srebrno  jezero  primljen je prošle nedelje u članstvo Veslačkog saveza Srbije.

Generalni sekretar VSS, Nebojša Jevremović, tim povodom izrazio je zahvalnost predsedniku opštine Veliko Gradište, Draganu Miliću, na trudu i naporu koji je uložen da veslanje dobije priliku da se razvije na treritoriji Opštine Veliko Gradište, a i okoline. Kako je naveo, osnivanje novih klubova je veoma  značajno  za  razvoj  veslanja u Srbiji,  naročito  u  sredinama  gde  veslanje  nije  bilo zastupljeno.

Da podsetimo, Nacionalni veslački centar na Srebrnom jezeru svečano je otvoren 2012, godine čime je, pored Beograda, postao glavna baza srpskog veslačkog sporta.

Zbog optimalnih uslova za pripreme ovde su trenirali naši reprezentativci za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, a Veslački savez Srbije dobio je mogućnost da organizuje velika međunarodna takmičenja i van Beograda i na taj način populariše veslanje i u malim sredinama. S obzirom na vrhunske uslove na Srebrnom jezeru ova lokacija privlači i strane reprezentacije i klubove za pripreme.

Centar poseduje hangar za čamce, svlačionice, sanitarni prostor, ergometranu, teretanu kao i posebnu kancelariju za sastanke stručnog štaba.

KOMENTARIŠI