Vikend za divljenje

Vikend za divljenje

Oba dana vikenda uslovi su bili teški za trčanje, kako zbog vrućine koja baš zna da napravi problem svim trkačima, tako i zbog putovanja.

Nastup naša 3 člana Maraton tim Požarevca, na polumaratonu u Osijeku 1. aprila je bio i više od izazova. Uspeh je bio doći do cilja i oni su to i uspeli. Vitaminka Zrnić 2h 29min,Tanja Ilić 2h 30min i Slobodan Jotić 2h 34min.

Najbolje situaciju opisuje Slobodan Jotić: “Dodatno otežavajuća situacija,pored visoke temperature,bio je i put za Osijek! Iz Požarevca smo krenuli oko 3h ujutru, a iz Beograda oko 4:30h. Zbog gužve na granici kasnili smo na trku, organizatori su nam izašli u susret i pomerili start trke za 15min. Nismo imali baš vremena za adekvatno zagrevanje, ali sjajna atmosfera u autobusu i na stazi je bila zaslužna da zaboravimo na te problemčiće. Organizacija trke je bila dobra, domaćini odlični kao i atmosfera na stazi”.polumaraton pozarevac 3

Imali smo predstavnike i na 24. Novosadskom polumaratonu, održanom isto 1.aprila. Otac i sin, iz Porodice Glišić, oborili su svoje lične rekorde i pokazali kako zajedničkim snagama mogu čudo da naprave. Jovan Glišić (senior) je trku istrčao za 1h 29min, dok je Miljan Glišić trku završio za 1h 23min i dokazao klasu. Što se tiče ostalih, Mališa Kovačević je trku istrčao za 1h 34min, Mihajlo Gajić za 1h 56min, uz par poteškoća.

Na 8. Homoljskom maratonu, koja je održana takodje 1.aprila, u organizaciji PK “VUKAN” bilo je dosta Požarevljana koji su uspešno stigli do cilja.2.staze su bile u opticaju. Prva,za “ljute lavove” dužine 35.km, cilj na 1800 metara nadmorske visine,koju su uspešno prošli predstavnici maraton tima, Aleksandar Žegarac za 5h 43min i Vladimir Rajić, 5h 30.min. Treba pomenuti da su istu stazu prošli uspešno i Ana Stojanović, Mateja Marković i još par njih iz Požarevca i okoline. Druga staza,za “škrbe mace” je bila dužine od 16km i dosta naših sugradjana ju je prošlo. Ovo je svakako manifestacija koju vredi posetiti i biti učesnik iste.polumaraton pozarevac 1

Imali smo predstavnika i u Slovačkoj. Na polumaratonu u Bratislavi, održanom 2.aprila, naš član, Ivan Milovanović, oborio je lični rekord i trku istrčao za 1h 33min.

Vikend je bio pun akcije i izazova. Sezona je tek počela. Nove akcije slede. Biće dosta zanimljivosti u narednim vikendima.

PROČITAJTE I PRETHODNE AKTIVNOSTI MARATON TIMA POŽAREVAC

KOMENTARIŠI