Foto: Urban City / B.P.

Viši sud u Požarevcu poništio je rešenje izborne komisije opštine Veliko Gradište o odbacivanju liste Srbija protiv nasilja, čime je lista vraćena na ponovno odlučivanje.

Komisija je na sednici 26. novembra donela odluku o odbacivanju liste navodeći kao razlog to da je podneta od strane lica koje nije ovlašćeno po zakonu.

Protiv ove odluke, podneta je žalba 1. decembra, po kojoj je Viši sud u Požarevcu odlučivao juče.

Veće je tumačenjem koalicionog sporazuma i ostalih dokumenata doneo rešenje o odbacivanju odluke, čime je lista vraćena na ponovno odlučivanje u opštinsku komisiju.

“Odluka Višeg suda vraća veru u institucije sistema pokazajući da i te kako postoje stručni, odgovorni i savesni ljudi, koji svoj posao rade u interesu građana. Nadamo se da će posle ovakve odluke članovi stručnog dela komisije osloboditi pritisaka i doneti rešenje koje je u skladu sa zakonom“, kaže Miloš Ivanović, predsednik Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde Veliko Gradište i prvi na listi „Srbija protiv nasilja“ Pek Dunav – Stig  – Za život ovde.

Dodaje da dodatni problem predstavlja činjenica da se trinaest dana pre izbora bave pitanjem statusa liste umesto da se koncentrišu na kampanju, što je još jedan dokaz neravnopravnih uslova u ovoj trci.

„Na kraju, pozivam sve političke aktere, a posebno predstavnike vodeće stranke u prethodnim godinama, da izbore ne koristimo kao međusobni rat, već kao priliku da predstavimo svoje poglede na budućnost i razvoj Velikog Gradišta“, poručuje Ivanović.

KOMENTARIŠI