Foto: Urban City // B.P.

Vlada Srbije je tokom razgovora sa poljoprivrednicima više puta naglasila da jedino što ne može da ponudi je zagarantovana cena mleka, jer tako nešto nije moguće učiniti sa cenom bilo kojeg proizvoda, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe u saopštenju, imajući u vidu da poljoprivrednici koji su u protestu u medijima naglašavaju da ne traže zagarantovanu cenu mleka, predsednica Vlade Srbije ih poziva na nastavak razgovora u bilo kojem trenutku.

“Vlada Srbije spremna je da u bilo kom trenutku nastavi razgovor o svim pitanjima koji su važni za poljoprivrednike i duboko posvećena najboljem interesu svih”, zaključuje se u saopštenju.

Poljoprivrednici već dva dana protestuju širom Srbije nakon što su predstavnici više poljoprivrednih udruženja u ponedeljak razgovarali u Vladi Srbije sa premijerkom Anom Brnabić i predsednikom Odbora za poljoprivredu i Narodne seljačke stranke Marijanom Rističevićem, a posle sastanka su izjavili da nisu zadovoljni razgovorom jer, kako su rekli, nije ispunjen nijedan njihov zahtev.

KOMENTARIŠI