VREME za 1. MAJ: Red sunca, red roštilja, red pljuskova sa grmljavinom

VREME za 1. MAJ: Red sunca, red roštilja, red pljuskova sa grmljavinom

Foto: AccuWeather

Uskršnje praznike dočekali smo uz promenljivo vreme, smene oblaka, kiše i sunca, pri čemu će slična situacija biti i za predstojeće praznike, 1. i 2. maja. Oni koji planiraju da ostanu u krugu Požarevca mogu da se raduju da će temperature biti delimično povoljne, ali i promenljive. A oni koji planiraju da dočekaju 1. maj na nekoj od naših planina, trebalo bi da znaju da će jutarnje temperature iznositi svega 2 do 3 stepena.

KIŠOVITI 1. MAJ

U sredu će preovladavati relativno sveže vreme, pri čemu će biti malo toplije nego u utorak. Doći će do smene sunčevih zraka i oblaka, kao i do pojačanog zapadnog i severozapadnog vetra. Maksimalna dnevna temperatura kretaće se od 14 stepeni na jugu do 21 na severu Srbije.

Četvrtak će biti gotovo identičan dan kao i prethodni, međutim, oni koji planiraju da ostanu i posle 1. maja u prirodi moći će da se raduju jer će temperatura porasti za nekoliko stepeni. Oblačno vreme će opet preovladavati, a temperature će se kretari od 16 do 22 stepena.

Oni koji odlučili da 1. maj provedu na Srebrnom jezeru, koje je jedno od najpoznatijih izletiša u Srbiji, trebalo bi da znaju da će maksimalna dnevna temperatira biti oko 17 stepeni, dok će jutarnja temperatura, propraćena oblačnim nebom, biti oko 10 stepeni.

 

KOMENTARIŠI