Foto: Urban City // I.P.

Aleksandar Vučić je otkrio da je pronađeno zlato i kalcijum-karbonat u Srbiji.

“Pronašli smo kalcijum-karbonat u Srbiji. Kao da nas je Bog pogledao. Pronađeno je i potpuno novo nalazište zlata u jednom od najsiromašnijih delova Srbije”, rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić je rekao da u jednom od najsiromašnijih delova Srbije pronađeno jedno od 80 najvećih nalazišta zlata na teritoriji Srbije.

Međutim, ističe da je za njega litijum još uvek tema, ali da se ne kopa.

“Izgubili smo mnogo jer možete da zamislite šta bi jedna Loznica, Jadar ili Krupanj dobili sa 4.000 ili 5.000 zaposlenih gde bi plate bile više od 1.000 evra, pa bi nam umesto realnih 80.000 imali u tom kraju oko 120.000, 130.000 ljudi da živi. Konačno bismo očvrsli celo Podrinje, da ne pričam o ogromnom novcu i ko bi sve mogao u zemlju da dođe”, rekao je predsednik.

“Ja bih sve uradio drugačije ali kod Vlade vidim da takvo raspoloženje ne postoji”, istakao je.

Predsednik je postavio pitanje koje bi uputio sebi za godinu dana, a to je “hoće li biti zima 2024. još teža”

“Mislim da ni zima 2024 neće biti laka. Nadam se da nešto do proleća 2024. može nešto da se desi, a 2023. biće grozno, nema ništa”, istakao je.

Predsednik je rekao da je Srbija obezbedila dovoljne količine gasa i struje i ukazao da će sledeća zima biti najteža.

“Suština je da smo mi obezbedili rezerve gasa, uvezli smo i uglja dovoljno. Snalazili smo se u pametno vreme”, rekao je predsednik.

Najavio je da za nekoliko dana ide u Azerbejdžan kako bi razgovarao o struji, gasu i, kako je rekao, još o nekim drugim stvarima.

“Mi smo sve uradili, ali sledeće godine biće problem i za nas. Nema teorije da ćemo moći da dopunimo skladišta gasa za sledeću godinu. Voleo bih da se rat u Ukrajini završi uskoro, ali neće”, rekao je Vučić.

Kaže da su Rusi stabilizovali svoje pozicije, ali da i jednima i drugima nedostaje municija.

“Računamo da će taj rat trajati duže od cele sledeće godine i da će sledeća zima biti najteža”, rekao je Vučić.

KOMENTARIŠI