Predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas mesto Krepoljin, u opštini Žagubica, gde su ga, ispred Doma kulture dočekali meštani, kako bi ga pozdravili i, kako su rekli, zahvalili mu na svemu što je za to mesto učinjeno u poslednjih nekoliko godina.

U prvom redu predsednika su dočekala i pozdravila deca u tradicionalnim naradnom nošnjama, kao i oko hiljadu građana koji su nosili zastave Srbije.

Vučić u Krepoljinu

Dom kulture je izgrađen 1948. godine, a restauriran je 2015. godine sredstvima Vlade Srbije. Iza Doma kulture nalazi se i Vatrogasna jedinica, koja će u narednih mesec dana početi sa radom, kada budu završene procedure za formiranje dobrovoljnog vatrogasnog društva “Mlava”.

Vatrogasna jedninica u Krepoljinu izgrađena je u okviru IPA programa prekogranične saradnje EU između Srbije i Rumunije, a ukupna vrednost projekta je oko 1,5 miliona evra, od čega je 994.000 za opštinu Rekaš u Rumuniji, a 419.000 za opštinu Žagubica.

Vučić u Krepoljinu

Evropska unija je učestvovala sa 1,2 miliona evra – 845.000 Rekašu, a 356.000 Žagubici, dok su te dve opštine učestvoalvale sa 149.000, odnosno 63.000.

Do sada, kada su imali potrebe za vatrogasnim jedinicama, meštani Krepoljina morali da čekaju vatrogasce iz Žagubice.

Za meštane tog naselja najznačajnija investicija je put od Petrovca ka Krepoljinu koji se nastavlja prema istočnoj Srbiji.

Za rekonstrukciju puta od Petrovca do Žagubice izdvojeno je 610 miliona dinara.

Asfaltni put koji je bio u jako lošem stanju poslednjih 40 godina, od pre dve godine je kao pista, kažu meštani Krepoljina za Tanjug.

U četiri naselja u Krepoljinu, pre dve godine rešeno je pitanje vodosnabdevanja i to posle 50 godina.

U Krepoljinu živi oko 1.500 ljudi, koji se pretežno bave stočarstvom i poljoprivredom, a deo njih je zaposlen u rudniku mrkog uglja “Jasenovac”, od čega živi oko 300 meštana.

KOMENTARIŠI