Ministar je u pratnji državnog sekretara u Ministarstvu odbrane Aleksandra Živkovića na tom poligonu pratio polaganje završnog ispita 11. klase i iz taktike obuke rodova i služba KoV – pešadije, artiljerije, OMJ, inženjerije, ABH, logistike i veze.

Ministru odbrane se u obilasku naknadno pridružio potpukovnik Milan Rajić, zamenik komandanta Centra za obuku KoV Požarevac, organizatora tog stacionarnog logorovanja.

„Mi smo danas u nenajavljenoj poseti da vidimo kako se naše jedinice obučavaju, da li sve rade u skladu sa propisima, kakav je kvalitet obuke“, rekao je ministar Vulin i istakao da je obučenost u našoj vojsci na prvom mestu.

„Mogu druge armije da budu bolje opremljene od nas, ali ne mogu da budu bolje obučene i ne možemo ni na koji način da ove momke pošaljemo na izvršenje zadataka da nisu prošli najbolju i najsavremeniju obuku“, istakao je Vulin.

On je ukazao da je napor i trud koji ulažu starešine za svaku pohvalu i oni svakako daju rezultate, napominjući da kad god se naši vojnici nalaze na vežbama sa najmoćnijim i najsnažnijim vojskama na svetu, uvek donesu sve pohvale za obučenost, za osposobljenost i naravno za entuzijazam, kojim pristupaju u ispunjavanju svojih svakodnevnih zadataka.

„Mi ćemo kao ministarstvo nastaviti da insistiramo na procesu obučavanja, nastavićemo da insistiramo da obuka mora da bude ono što opredeljuje našeg vojnika i ono što razlikuje našeg vojnika od svih ostalih. A svakako posebno insistirajući na bezbednosti našeg vojnika i da sve što se radi bude u skladu sa najvišim mogućim standardima“, rekao je Vulin.

Ministar odbrane je rekao da se naše jedinice opremaju sve boljim i sve savremenijim oružjem ali to, kako je istakao, nikada nije dovoljno ako nemate obučenog i spremnog vojnika.

„A mi to imamo na ponos naše zemlje“, istakao je ministar Vulin.

KOMENTARIŠI