Vulin u Požarevcu: U Braničevskom okrugu odziv za rezervu 95%

Vulin u Požarevcu: U Braničevskom okrugu odziv za rezervu 95%

Tokom ove godine, u infrastrukturu požarevačkog Centra za obuku uloženo je dodatnih 10 miliona dinara, prvenstveno u objekte za smeštaj vojnika, kao i infrastrukturu objekata za obuku

Ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba general potpukovnika Milana Mojsilovića su pored pripadnika vojske dočekali gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović i predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić.

Ovom prilikom se ministar Vulin zahvalio lokalnoj samoupravi na dobroj saradnji sa požarevačkim garnizonom.

Foto. Grad Požarevac
– U Braničevskom okrugu, gde se sada nalazimo, prema vojsci se odnosi sa dužnim poštovanjem, a mogu da kažem i sa ljubavlju. Braničevski okrug je naš najbolji okrug kada je reč o odzivu u rezervu i broj od 95 procenata od svih kojima se dostave pozivi govori koliko se ovde vojska poštuje i koliko se vojska ovde ceni – izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Milana Mojsilovića danas obišao Centar za obuku Kopnene vojske u kasarni „General Pavle Jurišić Šturm“ u Požarevcu, gde je prisustvovao izvođenju obuke vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije “septembar 2018”.

Foto: D. Banda / Ministarstvo odbrane
– Želeo bih da Braničevski okrug bude primer svim drugim sredinama kako se odaziva na poziv svoje Vojske i kako se odaziva na poziv svoje države – naglasio je ministar Vulin.
U narednoj godini, dodao je on, učinićemo sve da bude više obuke, da bude i više rezerve, a obezbeđena su i materijalna sredstva da u godini pred nama može da se obezbedi i više opreme i svega onoga što je potrebno da bi naša vojska bila funkcionalna i uspešna, kakva jedino treba da bude i kakva je jedino garant naše slobode i našeg načina života.
Ministar Vulin i general Mojsilović, nakon referisanja komandanta Centra, obišli su i kabinete i učionice za obuku, a prisustvovali su i izvođenju dela obuke na simulatoru za gađanje pokretnih ciljeva iz tenka M84.

Foto: D. Banda / Ministarstvo odbrane
Komandant požarevačkog Centra za obuku Kopnene vojske pukovnik Milovan Vasić rekao je da je danas u tom Centru prikazan deo sadržaja obuke vojnika na služenju vojnog roka generacije “septembar 2018” iz četa za obuku specijalnosti pešadije, inžinjerije, oklopnih jedinica i vojne policije.

Foto: D. Banda / Ministarstvo odbrane
– Prezentovan je i deo sadržaja obuke gde je integrisana obuka svih pomenutih specijalnosti u cilju pripreme za evaluaciju koja im predstoji na kraju realizacije drugog perioda obuke, u kojem se vojnici trenutno nalaze – naglasio je pukovnik Vasić.

Foto: D. Banda / Ministarstvo odbrane
Tokom ove godine, u infrastrukturu požarevačkog Centra za obuku uloženo je dodatnih 10 miliona dinara, prvenstveno u objekte za smeštaj vojnika, kao i infrastrukturu objekata za obuku.

KOMENTARIŠI