Vulin: Vežba uspela, pokazali smo da Srbija može da bude mirna i...

Vulin: Vežba uspela, pokazali smo da Srbija može da bude mirna i sigurna

Foto: Urban City // B.P.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je da mu je velika čast i zadovoljstvo što može da kaže da je vežba “Sistem 2021” uspela.

“Osam hiljada ljudi je pokazalo koliko smo efikasni i sposobni i da Srbija može da bude mirna i sigurna, jer ima ko da brine o njoj, čak i u trenucima najvećih katastrofa”, rekao je Vulin.

Ukazao je da su na 50 lokacija vežbali realne uslove i situacije i pokazali, prema izveštajima koje je dobio, da je sve prošlo baš kako treba, niko nije povređen i svi planovi su ispunjeni u potpunosti.

“Predsednik Aleksandar Vučić mi je pre godinu dana naredio da organizujem upravo ovakvu vežbu gde ćemo videti kako svi zajedno funkcionišemo i kako svi delovi našeg društva koji mogu da zaštite naše građane, mogu i treba zajedno da rade”, rekao je Vulin.

“Sa nama su i naša braća iz Republike Srpske, predsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova, ja im se zahvaljujem što su uzeli učešće u našoj vežbi, ali i što su pokazali da između Srba ne može i ne treba da bude granica, a da smo posebno tu jedni za druge kada god treba i gde god treba”, dodao je ministar.

Vežbu ocenjujem sa vrlo dobro, zahvaljujem se svima i ovim je vežba završena, poručio je Vulin.

KOMENTARIŠI