Foto: Pixabay / Arrivera

Whatsapp je objavio da za tri meseca odlaže promene uslova korišćenja, nakon što su mnogi korisnici izbrisali aplikaciju u strahu da će taj servis za poruke deliti njihove poverljive podatke s Fejsbukom.

Izmene je trebalo da stupe na snagu 8. februara, a sada je firma objavila da se to neće dogoditi pre 15. maja.

Whatsapp je ovom objavom i kampanjom o zadržavanju starih uslova korišćenja servisa pokušao da spreči masovni prelazak korisnika na druge platforme, piše agencija Rojters.

Whatsapp je istakao da ažuriranje neće uticati na to da se više podataka deli sa Fejsbukom, već je, pre svega usmereno na pomoć drugim firmama da bolje komuniciraju s klijentima preko te platforme.

“Znamo da je došlo do konfuzije i dezinformacija oko tog ažuriranja i želimo da objasnimo naše principe i činjenice”, naglasili su u saopštenju na blogu.

Razgovori i prepiska na Whatsapp, kao i lokacija i imenik i dalje će biti šifrovani, pa ni Fejsbuk ni Whatsapp neće imati mogućnost da korisite te privatne informacije, tvrdi kompanija.

Najava o ažuriranju uslova korišćenja prošle nedelje je stvorila paniku i izazvala bes kod brojnih korisnika koji su rekli da se radi o napuštanju osnovnih vrednosti Whatsapp koji je i stekao brojne korisnike upravo reputaciji da su na ovoj platformi podaci korisnika zaštićeni.

Međutim, šteta je već učinjena – ovih dana zabeležen je veliki porast skidanja aplikacija poput Signala i Telegrama sa Epl i Plej stora.

KOMENTARIŠI