Za 10 meseci ove godine napisano 167.595 zbog nevezivanja pojasa

Za 10 meseci ove godine napisano 167.595 zbog nevezivanja pojasa

Foto: Pixabay / ilustracija

Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća da je od početka ove godine u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginulo 11 dece, od kojih je petoro stradalo prevozeći se u putničkim vozilima.

Takođe, analize pokazuju da polovina poginulih vozača i čak 70% poginulih putnika nisu koristili sigurnosni pojas, pa je od početka godine zbog nekorišćenja pojasa poginulo 75 vozača i 40 putnika u putničkim vozilima.

U cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja, Uprava saobraćajne policije ulaže maksimalne napore na otkrivanju i sankcionisanju prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilu.

U prvih 10 meseci 2022. godine, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 167.595 učesnika u saobraćaju, što je za 12% više u odnosu na isti period prošle godine. Takođe, od početka godine sankcionisana su 2.263 lica zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilima, što je dvostruko više u odnosu na prošlu godinu.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju bezbednosti saobraćaja na putevima.

KOMENTARIŠI