Za ubistvo starice kod Žabara osuđen na 40 godina zatvora

Za ubistvo starice kod Žabara osuđen na 40 godina zatvora

Foto: Urban City // Ilustracija

Optuženom je uvećana prvostepena kazna od 30 godina, jer je već počinio jedno ubistvo u okolini Velike Plane, za koje je bio osuđen na 15 godina.

Pravosnažnom presudom Apelacionog suda u Kragujevcu, Goran Mikuljević (48) iz Smederevske Palanke osuđen je na 40 godina zatvora za teško ubistvo Hristine Ilić (81) iz Porodina, izvršeno u septembru 2017. godine.

Ovim je Apelacioni sud, na žalbu Višeg javnog tužilaštva, preinačio prvostepenu kaznu Višeg suda u Požarevcu, kojom je optuženi osuđen na 30 godina zatvora. Do preinačenja je došlo jer je on već izvršio jedno ubistvo, u okolini Velike Plane, za koje je osuđen na 15 godina zatvora.

Svirepi zločin dogodio se 30. septembra 2017. godine, u porodičnoj kući pokojne Kristine u kojoj je ona bila sama, jer je snaja, udovica njenog sina, tih dana bila u banji Trepča. Beživotno telo starice pronašli su njen drugi sin i unuk, i odmah pozvali policiju.

Telo nesrećne žene bilo je u lokvi krvi, jer je imala više uboda nožem u vrat i po telu, a preko usta joj je bila zalepljena selotejp traka. Prema nalazima obdukcije, starica je izdahnula tek nakon bekstva napadača, usled krvarenja iz mnogobrojnih rana.

Motiv ovog zločina bilo je koristoljublje, jer je optuženi iz kuće ubijene, za koju je znao da je devizna penzionerka, odneo izvesnu količinu deviza i zlatnog nakita. Uhapšen je tri meseca nakon ubistva, zahvaljujući DNK tragovima i snimcima sa nadzornih kamera.

KOMENTARIŠI