FOTO: URBAN CITY / B.P. / ilustracija

Od jutros je zabranjen uvoz u Srbiju mleka robne marke “Pilos”, mlekare “MI 99” iz Gradačca, u Bosni i Hercegovini.

To je učinjeno zbog neodgovarajućeg kvaliteta, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

“Na osnovu laboratorijskih analiza utrvrdili smo da kvalitet mleka nije odgovarajući i zabranili uvoz. Oni su ozbiljan izvoznik mleka u Srbiju i ono se nalazi najčešće u velikim trgovinskim lancima, neki dan je bila priča u Lidlu, a ja mislim da ga ima i u Merkatoru i nekim drugim trgovinama”, rekao je ministar gostujući na TV Prva.

Dodao je da se zabrana uvoza ne odnosi samo na mleko već i na druge mlečne proizvode ovog proizvođača, a količine koje se već nalaze u našoj zemlji će se staviti pod zabranu prodaje.

“Naša laboratorija je utvrdila da, naročito u pogledu mlečnih masti, ono što je u mleku ne odgovara onome što piše na deklaraciji i nije u njemu 2,8 odsto mlečne masti nego mnogo manje”, precizirao je Nedimović.

On je naveo i da mleko tog proizvođača ne sadrži ništa što bi bilo štetno po zdravlje pa oni koji su ga konzumirali ne moraju da se plaše.

1 KOMENTAR

  1. Hah, to je učinjeno zbog neodgovarajućeg kvaliteta, a kao da je ostalo od mlečnih proizvoda kvalitetno. Sve se to samo provlači i opstaje. Mutite već zamućenu vodu.

KOMENTARIŠI