Zadržavanja na prelazu Gostun, na granici s Crnom Gorom do pola sata

Zadržavanja na prelazu Gostun, na granici s Crnom Gorom do pola sata

GP Dobrakovo, Foto: Urban City / I.P.

Čekanja na prelazu Gostun sa Crnom Gorom su uglavnom do pola sata i za sada nema nekih dužih kolona. Po pravilu na tom prelazu gužve počinju oko 15. jula i traju do 15. avgusta.

Na prelazu Gostun ima putnika i automobila ali ne takvih gužvi kao što je bilo noćas i rano jutros kada je bila otvorena i treća traku, koja je inače rezervisana za kamione, kako bi brže prošli svi oni koji su se uputili u Crnu goru. Gužva je veća na izlazu iz Srbije nego na ulazu.

Poslednjih dana gužve na tom prelazu su bile u talasima, sve više ljudi kreće ka moru. Dnevno je i 500 kamiona prelazilo granicu.

Po pravilu na prelazu Gostun gužve počinju oko 15. jula i traju do 15. avgusta. Najčešće su gužve tokom vikenda u nočnim i ranim jutarnjim satima. Najmanje autmobila je prema  dosadašnjim iskustvima u najtoplijem delu dana.

Čekanja na prelazu Gostun su uglavnom do pola sata i za sada nema nekih dužih kolona.

Inače taj prelaz s Crnom Gorom je trenutno u izgradnji i kada bude završen očekuje se efikasnije funkcionisanje.

Većih gužvi povremeno ima i na putu od Užica do granice s Crnom Gorom. Radovi su na putu između Prijepolja i Brodareva i na dva mesta regulisani semaforom pa se vozačima i putnicima savetuje strpljenje da bi se stiglo do odredišta.

POVEZANE VESTI:

Urban City predstavlja: Patrola do Budve /1. deo/

KOMENTARIŠI