Zakerberg: Podaci možžda neprimereno deljeni

Zakerberg: Podaci možžda neprimereno deljeni

Narednog utorka i srede Zakerberg će svedočiti pred američkim Kongresom

Kompanija Fejsbuk saopštila je danas da su lični podaci od oko 87 miliona korisnika, uglavnom iz SAD, možda bili neprimereno deljeni od strane konsultantske kuće Kembridž analitika.

Izvršni direktor kompanije Mark Zakerberg rekao je novinarima da Fejsbuk nije primetio nikakav značajan uticaj na korišćenje ili prodaju od izbijanja skandala, iako, kako je rekao, nije dobro ako korisnici nisu zadovoljni kompanijom, prenosi Rojters.

On je dodao i da prihvata krivicu za curenje informacija, što je razbesnelo korisnike, marketinške stručnjake i predstavnike zakone, ali i dodao da je on i dalje “prava osoba za vođenje kompanije”.

“Kada gradite nešto poput Fejsbuka koji je bez presedana u svetu, biće i stvari koje ćes da zabrljaš. Važna stvar je učiti na greškama”, rekao je Zakerberg.

Prema njegovim rečima, on nije bio svestan rasprave na sednici Odbora kompanije o njegovoj smeni, iako bi se direktori suočili sa izazovom ako bi hteli da ga smene, jer je Zakerberg kontrolni akcionar.

On je dodao i da nije otpustio nikoga zbog skandala i ne planira to da učini.

Fejsbuk je prvi objavio prošlog meseca da su lični podaci miliona korisnika greškom završili u rukama Kembridž analitike.

Narednog utorka i srede Zakerberg će svedočiti pred američkim Kongresom.

KOMENTARIŠI