U Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu 174 osuđenika donirala su 122.000 dinara za lečenje bolesne dece u Srbiji, odričući se dela novca koji im je uplaćen na ime jednokratne pomoći države od 100 evra za ublažavanje posledica epidemije koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo pravde.

Kako se navodi, osuđenici su sami došli na ideju da doniraju sredstva. Ministarstvo je podsetilo i da su osuđenici u KPZ u Nišu 2018. godine, zajedno sa zaposlenima, donirali novac za kupovinu pokretnog inkubatora za bebe.

Na početku epidemije oko 4.700 osuđenika u najvećim zavodima u zemlji – Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli, Pančevu i Novom Sadu, odreklo se jednog suvog obroka u korist najsiromašnijih građana, što je takođe bila akcija koju su osuđeni sami inicirali.

Osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu odmah na početku epidemije počeli su da šiju dnevno i do 6.000 zaštitnih maski za lice za zaposlene i lica lišena slobode u svim zavodima i ta proizvodnja i dalje traje.

1 KOMENTAR

  1. Kada ćemo da čujemo da je neki privatnik ili radnik(čuj radnik;menadžer) neke bogate državne ili privatne firme uradio ovo. Verovatno nikad.

KOMENTARIŠI