Foto: Urban City

Zaposleni u “Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi Požarevac” d.o.o. počeli su 21. septembra štrajk tražeći ostavku direktora Daneta Hrkalovića i članova Skupštine tog preduzeća koje optužuju za zloupotrebu položaja i nesavesno trošenje sredstava preduzeća.

Štrajkači su prethodno 10. septembra organizovali štrajk upozorenja.

Nakon 128 dana štrajka, obzirom da su ispunjeni svi zahtevi Štrajkačkog odbora i većine zaposlenih u PSSS Požarevac, u utorak 27. januara 2021. godine doneta je Odluka o prekidu štrajka u ovom preduzeću.

Na zajedničkom sastanku VD direktora Bojana Stevića, novopostavljene Skupštine društva PSSS Požarevac, Štrajkačkog odbora i većine zaposlenih koji su bili u štrajku, većina zaposlenih predalo je svoje zahteve koji su bili u direktnoj vezi sa donošenjem odluke za stupanje u generalni štrajk.

Rukovodstvu firme ostavljeni su razumni vremenski rokovi za njihovu realizaciju, a oni su obećali da će sve zahteve koji se odnose na normalno funkcionisanje i rad svih odeljenja PSSS Požarevac realizovati u što kraćem roku. Kada su u pitanju zahtevi koji se odnose na zloupotrebe položaja bivših direktora Nenada Vujčića i Daneta Hrkalovića razmotriće ih sa stručnim licima iz tih oblasti.

Novo rukovodstvo takođe je obećalo da će povući tužbu koju je bivši direktor Dane Hrkalović podneo protiv štrajkačkog odbora, a za koju se u ovom trenutku vidi da je bespredmetna.

KOMENTARIŠI