Uručena dva saniteta požarevačkoj bolnici

Uručena dva saniteta požarevačkoj bolnici

Foto: Urban City

Danas, 28. januara uručena su dva saniteta za potrebe Opšte bolnice Požarevac.

Foto: Urban City

Jedno vozilo nabavljeno je uz pomoć sredstava Grada Požarevca, dok je drugo vozilo donacija predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara. Grad Požarevac za ove namene izdvojio je 4,5 miliona dinara. Iste vrednosti je i sanitet koji je repuublička donacija.

Foto: Urban City

Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović rekao je da se u doba pandemije virusa COVID-19 za vreme vanrednog stanja javila potreba za nabavku novih vozila i da je Gradski štab za vanredne situacije izašao u susret OB Požarevac i odobrio sredstva za nabavku ovog vozila. Pavlović je podsetio da je Gradski štab za vanredne situacije odobrio i iznos od 3 miliona dinara za potrebe nabavke opreme koja je bila potrebna za funkcionisanje OB Požarevac. Gradonačelnik je dodao i da je u doba vanredne situacije ukupno izdvojeno 23 miliona dinara za Dom zdravlja i Opštu bolnicu Požarevac za nabavku opreme i upošljavanje dodatnog medicinskog osoblja. Pavlović je ovom prilikom najavio i dalju pomoć požarevačkoj bolnici i podsetio da je pored sredstava od 23 miliona dinara, Grad Požarevac izdvojio u ovoj i prethodnoj godini iznos od 100 miliona dinara.

Foto: Urban City

Dr Danko Nikolić, direktor OB Požarevac zahvalio je gradonačelniku Požarevca Saši Pavloviću na ovoj donaciji, ali i medijima. Nikolić kaže da je poslednja donacija bila 2016. godine i da su ova dva vozila izuzetno funkcionalna. Vozilo koje je odobrio Aleksandar Vučić stiglo je krajem decembra i vrednosti je 4,5 miliona dinara.

2 KOMENTARA

KOMENTARIŠI