Ugostiteljski objekti uskoro do 20 časova?

Ugostiteljski objekti uskoro do 20 časova?

Foto: Pixabay // ilustracija

Virus se mora obuzdavati tamo gde se i najviše širi, a to su mesta masovnog okupljanja, u prvom redu ugostiteljski objekti.

Iako to može da ima loše ekonomske posledice, prva naredna epidemiološka mera, za koju se zalažu i članovi Kriznog štaba, moglo bi da bude novo ograničavanje rada ugostiteljskih objekata do 20 sati, naslovna je strana današnjih “Novosti.”

Članovi Kriznog štaba, prema saznanjima “Novosti”, još razmatraju da li bi takva mera trebalo da važi za celu zemlju, ili samo za najveća potencijalna žarišta – Beograd, Kragujevac, Valjevo i još neka mesta gde se registruje porast broja inficiranih.

Profesor dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba, nema dilemu u kojem pravcu bi dalje trebalo delovati:

– Problem je što ima onih koji ne poštuju mere, ali i sama kontrola tih mera. Još nije trenutak da se uvede policijski čas, jer spadamo u tri zemlje koje imaju najnižu stopu inficiranih na 100.000 slučajeva.

On kaže da većinu novoobolelih u Srbiji čine ljudi od 20 do 40 godina starosti, koji predstavljaju rizik za sve starije u svom okruženju:

– U narednih 10 do 15 dana očekujemo skok broja obolelih, jer mladi uglavnom žive u kući sa još jednom do dve generacije.

1 KOMENTAR

  1. A zašto mladi žive sa još dve generacije u kući da li se neko pita. Ako su već svi zaposleni i nema nezaposlenih i prosečna plata je 500-700e kako to onda da ima uopšte kod nas? Sram vas bilo.

KOMENTARIŠI