Zdravko Čolić – gospodin zvezda

Zdravko Čolić – gospodin zvezda

Foto: Urban City // I.P.

Čovek bez skandala, najveća zvezda na ovim prostorima, kao i uvek, sinoć je u nešto drugačijem aranžmanu oborio sa nogu obožavatelje kako starije, tako i mladje generacije na Arsenal festu u Kragujevcu.

Jedan od najobrazovanijih glasova našeg umetničkog neba, ekonomista, pevač plemenitog, raskošnog glasa, koji je karijeru izgradio na kvalitetnoj muzici, na koju niko, ali niko ne može ostati imun. I dan danas na svakom okupljanju, proslavi, putovanju u kolima jedna cela porodica i najrazličitije generacije mogu samo jednoglasno pevati njegove pesme.

Foto: Urban City // I.P.

Jedna od zanimljivosti je da je Čola služio vojsku u Požarevcu. Zbog karijere je odlagao vojni rok, te je Čola u vojsku otišao sa 27 godina. Najpre je 1978. godine otišao u Valjevo, pa zatim nastavio da izvršava obavezu u Beogradu i Požarevcu. Kažu da kada je krenuo iz Sarajeva vozom na služenje vojnog roka, navodno su na peronu velike železničke stanice došle na stotine njegovih obožavateljki kako bi ga ispratile. Neposredno pred taj odlazak, on je objavio album “Ako priđeš bliže”, posle čega je usledila turneja pod nazivom “Putujući zemljotres”, u pratnji plesne grupe “Lokice”.

Foto: Urban City // I.P.

Kao uspomena na vojsku, nastao je i Čolin veliki hit “April u Beogradu”, autora Kornelija Kovača. Zdravko je svoju obavezu prema državi završio 1979. godine, a već naredne nastao je album “Zbog tebe”.

Prisetimo se s posebnom emocijom vrhunskog koncerta održanog u Požarevcu povodom 54. Ljubičevskih konjičkih igara, te pored dobre organizacije, marketinga, odnosno čitave produkcije manifestacije ostaće upamćena i po nezaboravnom koncertu Zdravka Čolića u centru grada.

Foto: Urban City // I.P.

A sinoć hvala Kragujevcu i organizatorima ARSENAL festivala na tome što i dalje negujemo najbolje umetnike i u posebnom zvuku uz simfonijski orkestar imamo priliku da slušamo najboljeg !

KOMENTARIŠI