Železnica u kampanji “Pravilno je bezbedno” u Požarevcu

Železnica u kampanji “Pravilno je bezbedno” u Požarevcu

"Infrastruktura železnice Srbije" planira da do kraja ove školske godine obiđe pedesetak škola širom Srbije

Infrastruktura železnice Srbije” započela je da danas u Požarevcu ovogodišnju realizaciju edukativne, društveno odgovorne kampanje pod nazivom “Pravilno je bezbedno”, namenjene najmlađim učenicima osnovnih škola širom Srbije.

Akcija je počela prezentacijom u Osnovnoj školi “Kralj Aleksandar I”, a nastavljena je u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić” u Požarevcu.

U okviru akcije “Pravilno je bezbedno”, učenicima je predstavljena multimedijalna prezentacija i održano edukativno predavanje o bezbednosti na putnim prelazima i u pružnom pojasu.

Cilj ove prezentacije je prevencija nesreća na putnim prelazima.

Železnička kompanija “Infrastruktura železnice Srbije”, kao društveno odgovorna kompanija realizuje akciju namenjenu deci mlađeg školskog uzrasta, od prvog do četvrtog razreda.

Cilj je takođe da se deca kroz interaktivnu komunikaciju upoznaju sa osnovnim pravilima bezbednog i pravilnog ponašanja na putnim prelazima i u blizini železničke infrastrukture.

Akcija će nakon Požarevca biti nastavljena u Lajkovcu, a prezentacija je već zakazana i u većem broju subotičkih škola i biće kontinuirano nastavljena tokom čitave 2018. godine.

Akcije će biti organizovane u onim opštinama i gradovima gde je frekvencija železničkog saobraćaja najveća, kao i tamo gde su se do sada događale nesreće na putnim prelazima, a posebno i u onim delovima Srbije u kojima će nakon modernizacije biti značajno povećana brzina vozova ili nakon više godina revitalizovana pruga i ponovo uspostavljen putnički železnički saobraćaj.

“Infrastruktura železnice Srbije” planira da do kraja ove školske godine obiđe pedesetak škola širom Srbije, čime bi se akcijom obuhvatilo oko sedam hiljada osnovaca, a nakon letnjeg raspusta kontinuirano će biti nastavljena do kraja 2018. godine.

KOMENTARIŠI