Dnevno putovanje do Partizanskih voda sa usputnim pauzama. Duža pauza u centru Partizanskih voda. Odlazak u večernjim satima u planinarski dom na počinak.Ujutro polazak iz doma u 08h ka selu Ljubiš. Izlazak na kosu koja nas vodi na greben Čigote.

Celodnevna tura sa atraktivnim vidicima, maltene na ceo Zlatibor. Dužina staze 18,5 km sa 900m uspona. Silazak u naselje Partizanske vode. Povratak kombijem u dom na počinak.

U nedelju penjemo Tornik 1496 mnv, najviši vrh Zlatibora. Staza je lagana, dužine 9,5km. Nakon uspona, pakovanje stvari i napuštamo dom i posećujemo vodopad Gostilje kao i etno selo u Sirogojnu. Nakon ovih poseta povratak za Požarevac.

Oprema: Planinarske cipele, mali ranac, štapovi za hodanje, kamašne, slojevito oblačenje, zaštita od vetra, kiše i sunca, astro folija, čeona lampa, prva pomoć, sveća, šibica, upaljač i pištaljka.

Prevoz: Kombi.

Ishrana: Iz ranca ili u planinarskom domu.

Smeštaj: Planinarski dom

Dokumenta: Zdrastvena knjižica,planinarska knjižica(sa plaćenom članarinom za tekuću godinu).

Autobiografija vodiča: Vodič velikog broja akcija u PK Vukan od 2011.godine. Više od 1000 planinara je uzelo učešće na akcijama, od čega su nekoliko organizovane velikim autobusima. Završen i letnji i zimski alpinistički tečaj, kurs planinarske orjentacije,kao i školu za vodiče 3.kategorije(po međunarodnim standardima).

Veliko visokogorsko iskustvo, sa preko 100 vrhova ispenjanih preko 2000 mnv, kao i nekoliko preko 3000 mnv, dva vrha preko 4000 mnv i jedan vrh preko 6000 mnv. Prvi planinar iz Vukana ,koji je organizovao ekspediciju na Himalaje.

Cena akcije: za popunjen veliki kombi 3950 dinara, za popunjen mali kombi 4800 dinara (prevoz+ dva prenoćišta+obaveze prema vozaču+organizacijski troškovi).

Akontacija: 1000 dinara.

Svi učesnici na akciji, čestvuju na sopstvenu odgovornost!!!

Akcija se izvodi po pravilniku o bezbednosti u izvođenju planinarskih aktivnosti.

Lepo vreme i dobro druženje, želi vam planinarski vodič Zoran Pavlović i planinarski klub “Vukan”!

 Vodič i organizator: Zoran Pavlović
telefon za prijave: 063/83 84 888 i 060/ 0 556 536
ili na mail: pavloviczoran75@gmail.com

 

KOMENTARIŠI