ZLATNA srpska odbojkašica Bjanka Buša u Požarevcu: Navijam za brata!

ZLATNA srpska odbojkašica Bjanka Buša u Požarevcu: Navijam za brata!

Ona je za prisutne medije rekla da je u Požarevac prvenstveno došla da gleda brata i da je prijatno iznenađena prijemom

Foto: B.P.

Večeras, u 18:40, pred meč OK Mladi Radnik i OK Novi Pazar, gost Grada Požarevca bila je reprezentativka Srbije u odbojci i osvajačica zlata na Svetskom prvenstvu Bjanka Buša.

Ona je za prisutne medije rekla da je u Požarevac prvenstveno došla da gleda brata i da je prijatno iznenađena prijemom.

Buša je još rekla da je tek završeno odbojkaško takmičenje bilo jedno dugo i naporno takmičenje na kom je ostvaren cilj koji je bio zacrtan pre prvenstva.

Foto: B.P.

Sa mlađim selekcijama Srbije je osvojila četiri medalje na Evropskim prvenstvima, i to sa reprezentacijom do 18 godina 2009. srebrnu, a 2011. bronzanu medalju i reprezentacijom do 19 godina 2010. i 2012. srebrnu medalju. Priključuje se seniorskoj reprezentaciji 2015. sa kojom je iste godine osvojila bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Holandiji i Belgiji, bronzanu medalju na Evropskim igrama u Bakuu i srebrnu medalju na Svetskom kupu u Japanu.

Foto: B.P.

Veliki uspeh sa reprezentacijom je ostvarila na Olimpijadi u Riju kad je osvojena srebrna medalja. Na Evropskom prvenstvu 2017. održanom u Azerbejdžanu i Gruziji sa reprezentacijom Srbije osvojila je zlatnu medalju.

KOMENTARIŠI