ZORAN PAJIĆ – Kada je došao 2000. iz Požarevca u Beograd sam...

ZORAN PAJIĆ – Kada je došao 2000. iz Požarevca u Beograd sam je krčio put do uspeha

Glumca Zorana Pajića prvi put ste zapazili u hrvatskoj seriji “Ruža vjetrova”, ali ovih dana imate prilike da ga gledate u sapunici “Istine i laži” koja se emituje na “Prvoj”

Kada je došao 2000. godine iz Požarevca u Beograd, morao je sam da krči put do uspeha. Išao je stepenik po stepenik.

– Kada sam došao, bio sam kao guska u magli. Mada sam ja po temparamentu flegma. Mene retko šta može da pomeri da patim. Taj period od prvih godinu dana u Beogradu ne znam kako sam preživeo. Toliko sam nekih tupavih poteza imao, ali već na drugoj godini Akademije sam skapirao mnoge stvari i snašao se – kaže Pajić.

Glumu je upisao na privatnoj akademiji, a na pitanje da li se nekada osećalo da je zbog toga zapostavljen u odnosu na one sa državnih, Pajić odgovara:

– Uvek se osećalo to kada dođeš na kasting, ne da si manje talentovan, ali kao da manje vrediš. To sam osećao skoro na svakom kastingu i retko su nas uzimali za neke projekte. Uglavnom se gledalo, što je i normalno, da se uzme glumac sa FDU zbog tradicije. Sa moje akademije ne znam da li nas troje, četvoro radi. Sve vreme kako su godine prolazile posle mog diplomskog i kada sam završio Akademiju video sam da moram više da se borim nego što se bori neko sa FDU.

Iako važi za jednog od naših najbolje građenih glumaca, Pajić se ipak vodio onom da je talenat bitniji od fizičkog izgleda.

– Jedno vreme su se svi pitali kada će neko lepo lice da se pojavi na TV-u jer će više ljudi gledati tu seriju jer su naši glumci toliko zapušteni i sa stomacima. Sada je kod svih rejting najbitniji. To je takvo takmičenje, tako da kapiram što uzimaju te glumce koji lepo izgledaju jer žele da pridobiju što više gledalaca, te devojčice koje gledaju lepuškaste glumce. Ono što je najbitnije je talenat, karakter glumca. A što se tiče izgleda, sigurno da mi je negde pomogao. Mislim da je sve manje karakternih glumaca, a da je sve više lepuškastih – priča Pajić.

Svako u životu ima loših trenutaka, ali ovaj talentovani glumac priznaje da sve stvari koje je želeo da zaboravi, on je to i uradio.

– Čak više volim da sam sam nego sa ljudima. Nemam mnogo prijatelja, ali ih ne dam nikome. Uglavnom sam samotnjak. Retko kada pijem, ne izlazim po klubovima. Ja nisam tip koji mnogo želi. Nikada nisam sanjao Hamleta i Holivud, ali nikada nisam želeo da napustim ovaj posao – kaže Pajić, koji dodaje da mu je u životu najvažnije poverenje.

I dok nam govori o poslu, a na TV-u se emituje serija, Zorana smo priupitali da li mu stižu nepristojne poruke na društvenim mrežama.

Nemam ih, čudi me. Nema poruka tipa “eh, šta bih volela da ti radim“ i slično. Valjda ne zračim seksepilnošću. Uglavnom mi šalju “srculence”… Ali od bezobraznih poruka nema ništa – tvrdi.

Požarevljanin trenutno radi na PLAY radiju, nekadašnjem B92.

KOMENTARIŠI