Foto: Urban City / I.P.

Ministarka rudarstva naglašava da snažan energetski sektor počiva na jakim preduzećima i da u tom delu predstoji još mnogo posla, jer trenutno preduzeća nisu u takvoj situaciji i država je velikim delom u krizi preuzela da pomaže energetski sektor.

Potpredsednica vlade i ministarka energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da su u prethodne dve godine, bez obzira na brojne otpore, napravljene osnove da Srbija ima i dovoljno energije i sačuva životnu sredinu, i pručila da više neće biti povratka na staro.

“Nije bilo jednostavno u prethodne dve godine, imali smo gotovo kolaps elektroenergetskog sistema, ali smo uradili mnoge stvari koje ranije nisu urađene. Prvi put domaćinstva mogu da uz podršku države zamene stolariju i postavljaju solarne panele i već sada imamo oko 2,7 MW u solarnim panelima u domaćinstvima koja su na ovaj način postali kupci-proizvođači”, rekla je Mihajlovićeva.

1 KOMENTAR

  1. Pa da obecali ste jos u predhodnom mandatu javno da ce te da pripojite izdvojene firme GEORAD I PRIM I AUTOTRANSPORT ‘KOPU KOSTOLAC ” PA JE ANTIC ISTO JAVNO OBECAO PA EVO TU STE KOLIKO GODINA I CEKAMO DA SPROVEDETE OBECANJE AKO STE ŽENA OD REČI DOKAŽITE DA SVE ŠTO KAZETE JE TAČNO NIJE LAŽ

KOMENTARIŠI