Zorana Mihajlović razgovarala sa predstavnicima sindikata u izdvojenim preduzećima EPS-a u Kostolcu

Zorana Mihajlović razgovarala sa predstavnicima sindikata u izdvojenim preduzećima EPS-a u Kostolcu

Foto: Urban City / I.P.

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa predstavnicima Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata o problemima sa kojima se suočavaju zaposleni u izdvojenim preduzećima EPS-a, „Autotransport Kostolac“, PD „Prim“ d.o.o. Kostolac i PD „Georad“ DRMNO.

Kako su rekli, radnici su zabrinuti za budućnost kompanija, plate su znatno niže nego pre izdvajanja, postoje veliki problemi sa menadžmentom, a upitna je budućnost firmi, s obzirom na, kako navode, pad ukupne vrednosti preduzeća. Oni su zatražili i da se vrate pod okrilje EPS-a.

Potpredsednica Vlade i resorna ministarka, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je da će Ministarstvo rudarstva i energetike pružiti maksimalnu pomoć u okviru svojih nadležnosti, a najavila je i zajednički sastanak sa Ministarstvom privrede.

“Imali smo sastanak i sa sindikatom zaposlenih u EPS-u, napravićemo analizu izdvojenih preduzeća, a u tome će nam biti potrebna saradnja sa svim sindikatima, kao i sa upravom izdvojenih preduzeća i „Elektroprivrede Srbije“. Iniciraćemo i sastanak sa Ministarstvom privrede o dosadašnjem radu i planovima za budućnost izdvojenih preduzeća“, istakla je Mihajlovićeva.

Predstavnici ASNS zahvalili su na saradnji koju imaju sa potpredsednicom Vlade i Ministarstvom rudarstva i energetike i izrazili nadu da će ona biti na visokom nivou i u narednom periodu.

KOMENTARIŠI