Žuto upozorenje za oluju sa grmljavinom u Požarevcu! Crveni meteoalarm i dalje...

Žuto upozorenje za oluju sa grmljavinom u Požarevcu! Crveni meteoalarm i dalje na snazi!

RHMZ izdao je upozorenje da će u Srbiji biti veoma toplo sa temperaturom čak do 42 stepena, a zatim će večeras i u toku noći na severu i zapadu doći do lokalne pojave kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom

Foto: Urban City

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da će danas u Srbiji biti veoma toplo sa temperaturom čak do 42 stepena. Ovom toplotnom talasu italijanski meteorolozi dali su ime – “Lucifer”.

Kako se navodi danas će biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 37 do 42 stepena, a zatim će večeras i u toku noći na severu i zapadu Srbije doći do lokalne pojave kratkotrajnih vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

Veoma toplo biće i u sredu i četvrtak (9. i 10. avgusta) sa temperaturom od 37 do 40 stepeni, navodi se u saopštenju.

U Požarevcu će biti osetno svežije. Pre podne promenljivo oblačno, još ujutro sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Posle podne pretežno sunčano. Vetar slab i umeren severozapadni.

Jutarnja temperatura oko 21, najviša dnevna oko 28 stepeni.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do 14. avgusta, do petka će biti sunčano i toplije. U sredu i četvrtak u većini krajeva a na jugu i u petak veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 37 do 40 stepeni.

U petak posle podne u severnim, tokom noći ka suboti i u ostalim krajevima naoblačenje i osveženje sa pojačanim severozapadnim vetrom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Zatim ce se do kraja perioda zadržati promenljivo oblačno sa temperaturom u granicama proseka za ovo doba godine a za dane vikenda sa lokalnom pojavom pljuskova i grmljavina.

KOMENTARIŠI