Apartman u Dubrovniku po ceni prošlogodišnjeg parkiranja

Apartman u Dubrovniku po ceni prošlogodišnjeg parkiranja

Foto: Urban City, jul 2015.

Znatno smanjeni dolazak turista zbog epidemija koronavirusa doneće brojne finansijske probleme, a kako bi se barem delomično izvukli iz krize, očekuje se da će cene mnogih smeštaja u Hrvatskoj biti znatno manje. Poslednjih godina cene su znatno porasle, što nije predstavljalo problem stranim turistima, ali jeste domaćim i regionalnim.

Zbog toga će im ove godine odlazak na letovanje biti pristupačniji i moći će lakše da ga priušte.

Počeli su da se pojavljuju oglasi prema kojima će noćenje na Hvaru koštati kao prošle godine pica na tom ostrvu, vila u Istri biti oko 50 evra, a apartman u Dubrovniku kao cena dvosatnog parkiranja, pišu Vijesti.hr.

“Lično sam jako protiv dampovanja cena, ako se dampuju cene ove godine, biće ih jako teško vratiti na staru slavu, i mislim da je jednostavno uvredljivo da 20 evra košta nešto u Dubrovniku”, kaže Branka Dabrović, vlasnica apartmana u Dubrovniku.

Foto: Urban City, jul 2015.

Prazni su i apartmani u Zagrebu, iako im je cena dvaput manja nego inače.

“Apartman inače košta u maju negde 140 evra noć, to bi sad eventualno mogli za nekih 70 evra da prodamo. Da li ima zainteresovanih? Ako bi uopšte bilo zainteresovanih, a to je samo nekakvo zadržavanje nekog cash flowa za plaćanje troškova”, poručuje suvlasnik firme za pružanje usluga smeštaja Igor Kordić.

U Turističkoj organizaciji Opatije kažu da je trenutno tamo nešto manje gostiju nego pre tridesetak dana, ali da su subota i nedelja ipak donele dašak turističkog vetra, a onda i zrno optimizma.

“Da, malo je živnulo. Imamo deset otvorenih hotela, a za vikend nam je stiglo 140 gostiju, 25 iz inostranstva i ukupno ih je 160”, kažu u Turističkoj zajednici Opatije i podsećaju da u tom gradu svi hoteli i većina ugostitelja u inat bolesti kovid 19 do kraja meseca daju popuste, neki i tačno 19 odsto.

KOMENTARIŠI