Arriva Litas održala je jednočasovnu obustavu saobraćaja, kako je ranije bilo saopšteno. Autobusi su jutros u Požarevcu ponovo prošli u znak protesta centrom grada.

Negoslav Jovanović, direktor kompanije Arriva Litas iz Požarevca, rekao je za N1 da su, kako su i najavili ranije, održali obustavu saobraćaja na sat vremena zbog, kako tvrde, nezakonitosti prilikom tendera za izbor privatnog partnera za usluge prevoza na teritoriji tog grada, dodajući da to nije uticalo na njihove putnike. Kompanija će, kaže, preduzeti i pravne korake – tužbu Upravnom sudu, a razmatraju mogućnost i da se obrate međunarodnim institucijama.

Današnji protest je održan i zbog nepreduzimanja mera od strane institucija i nadležnih državnih organa povodom tvrdnji iz kompanije.

Ova kompanija ranije je saopštila da “ukoliko do ponedeljka 28.9.2020.godine predstavnici Arriva Litas ne budu pozvani na razgovor od strane nadležnih organa, posebno od strane gradonačelnika grada Požarevca, istoga dana uslediće celodnevni prekid saobraćaja.”

KOMENTARIŠI