Statistika beleži da je na julskom spisku PIO fonda bilo tačno 1.696.645 i to je za samo mesec dana manje za gotovo 2.600 imena.

U odnosu na jun prošle godine broj penzionera je smanjen za gotovo 11.000 ljudi i sada imamo najmanje penzionera od 2012. godine.

Više od 100 penzionera po kvadratnom kilometru imaju najveći gradovi u Srbiji – Beograd, Novi Sad i Niš. Po opštinama, čak 11 prestoničkih je u vrhu pre gradova poput Kragujevca i Smedereva, pa slede Barajevo, Čačak i Požarevac ispred Pančeva kao prvog predstavnika Vojvodine.

Što se tiče poljoprivrednih penzionera, sve oblasti u centralnom delu Srbije, osim Beograda i Niša, imaju veći udeo poljoprivrednih penzionera od oblasti u Vojvodini. Najmanji udeo ima Pirotska – 9,4 odsto što je više od najvećeg udela poljoprivrednih u Sremskoj oblasti gde je 8,9 procenata.

Više od 10 procenata poljoprivrednih penzionera u ukupnom broju stanovnika ima 14 opština u centralnoj Srbiji, a najviše Rekovac, Osečina, Malo Crniće, Veliko Gradište i Varvarin.

KOMENTARIŠI