„AUTOPORTRET, Selfie ili Samoslikanje“ u osnovnoj školi Dositej Obradović u Požarevcu

„AUTOPORTRET, Selfie ili Samoslikanje“ u osnovnoj školi Dositej Obradović u Požarevcu

U sklopu multimedijalne izložbe na otvorenom „#SAMOSLIKANJE – SELFIE KROZ SRPSKU UMETNOST“ udruženje Art Distrikt je u subotu 3. decembra organizovalo tročasovnu kreativnu radionicu za decu školskog uzrasta „AUTOPORTRET, Selfie ili Samoslikanje“ u osnovnoj školi Dositej Obradović u Požarevcu.

Preko 40 deteta uzrasta od 1-4. razreda iz svih osnovnih škola u Požarevcu bila je u prilici da kroz posebne igrice i kreativni rad prouče sopstveni lik, kako bi kreirali prve autoportrete.
Korišćenjem ogledala i različitih tehnika od crtanja, bojenja preko kolaža i tekstilnog kolaža, deca su uspela da još bliže vizuelno upoznaju sopstveni lik i naprave sopstvenu sliku, a uz pomoć voditelja radionice Jovane Kljajić, istoričarke umetnosti koja se posebno interesuje za prenošenje ljubavi prema umetnosti na najmlađe, kao i Julije Bašić istoričara umetnosti i autora izložbe.
Za roditelje je organizovana posebna aktivnost da tokom trajanja dečije radionice posete izložbu na otvorenom  #SAMOSLIKANJE – SELFIE KROZ SRPSKU UMETNOST koja je za Požarevljane dostupna još nekoliko dana, do 10. decembra 2016. godine, a tokom decembra biće organizovana ista kreativna radionica za školarce u Kostolcu.

KOMENTARIŠI