Velikodušni biznismen, koji se bavi izvozom dijamanata u gradu Surat, najavio je da će kompanija pokloniti 1.260 automobila, 400 stanova I nakit svojim radnicima za vikend, kada se obeležava hindu praznik Divali.

“Naš cilj je da svaki zaposleni mora da ima sopstveni stan i automobil u narednih pet godina. Zato smo odlučili da poklonimo automobile, domove i nakit našim radnicima”, rekao je Savjibhai Dholakia, vlasnik kompanije Hare Krišna eksports.

On je naveo da su nagrade znak priznanja za neverovatne rezultate i posvećenost koju su zaposleni pokazali u poslednjih pet godina.

Procenjuje se da će kompanija potrošiti oko sedam miliona dolara kako bi na taj način nagradila nepoznat broj radnika od ukupno 5.500 zaposlenih.

Većina zaposlenih dobija neke poklone od svojih šefova za praznik Divali, festival svetlosti, ali to obično budu kutije slatkiša.

Ali gospodin Dholakia puni novinske naslove još od 2012. Godine, kada je zaposlenima počeo da poklanja skupe poklone i kada je troje zaposlenih dobilo automobile kao nagradu.

Velikodušni šef je 2014. Poklonio 491 automobil i 207 stanova.

Kompanija koju vodi je lider u industriji dijamanata u Indiji i izvozi u 75 zemalja.

KOMENTARIŠI