Posle pobede Srbije nad Rusijom i plasmana u finale Evropskog prvenstva, pažnja javnosti najviše je bila usmerena ka povredi plejmejkera našeg tima Stefana Jovića. Ipak, selektor Đorđević saopštio je dobre vesti.

Slovenija je do sada jedina neporažena ekipa na Šampionatu. Dragić, Dončić i Rendolf, pre svih, pružaju odlične partije pod vođstvom selektora Igora Kokoškova.

“Nema kalkulacije, ponavljam to, igraćemo sa Srbijom, bodrimo jedni druge, viđamo se u hotelu stalno. Pričam sa Sašom da tim igra pobednički, ima pobednički mentalitet, karakter i vidimo se u nedelju ponovo”, rekao je Kokoškov.

Iako je statistika na strani našeg protivnika, koji u dosadašnjim duelima vodi sa 3-1 u pobedama, Srbija ima svoje adute i zna recept za osvajanje zlata.

“Naše stvari, naša sigurnost, hrabrost, za ovo radimo, za ovo se spremamo, o ovome sanjamo, o ovome momci sanjaju, siguran sam, i jednostavno ne treba i ne smemo stati na ovome”, zaključio je selektor Đorđević.

O osvajanju bronzane medalje odlučivaće selekcije Španije i Rusije, a finale Srbije i Slovenije, kao što već znate, je večeras od 20 i 30.

KOMENTARIŠI