Foto: Urban City

Drugo veče tradicionalnog, petnaestog po redu festivala piva pod nazivom “Belgrade Beer Fest”, obeležili su Riblja Čorba i popularni britanski sastav Stereo MC’s.

Riblja Čorba nastupila je od 21:15 časova, i večerašnjim koncertom je kultna grupa započela svoju jednogodišnju turneju povodom 40 godina uspešnog rada.

Nizali su se tokom devedesetominutnog koncerta hitovi poput “Avionu, slomiću ti krila”, “Celu noć te sanjam”, “Amsterdam”, “Ostaću slobodan”, “Gde si u ovom glupom hotelu”, ” Kada padne noć”, “Tad sam bio mlad” i mnogi drugi, a za sam kraj ostavljena je legendarna “Lutka sa naslovne strane“.

Publika je uglas pevala hitove sa Borom Čorbom, a za prilaz štandovima trebalo je da se prethodno naoružate strpljenjem, budući da su bili krcati, sa svih prilaza.

Bora je u jednom trenutku najavio novi album jedne od najpopularnijih rok grupa bivše Jugoslavije, i u to ime otpevao novu pesmu pod nazivom “Smešan, grešan i pogrešan”.

Podsećamo da sledeća destanacija grupe Riblja Čorba je u Požarevcu, u nedelju, 20. avgusta 2017. godine.

Foto: Urban City

Posle Čorbe i sjajnog zagrevanja uz neprevaziđeni rok, u kojem su uživale sve generacije; pa je tako na Ušću bilo i beba od godinu dana, pa sve do onih najstarijih, kojima ni gužva nije predstavljala problem da dođu do svog omiljenog piva i provedu se najbolje što mogu; usledili su nastupi Direktora i Samostalnih referenata, uz koje je đuskanje na travi bilo neminovno.

Foto: Urban City

Svetske zvezde Stereo MC’s svoj su nastup započele u jedan čas iza ponoći, kako je i najavljeno, na impozatnoj Marlboro bini, koja iz godine u godinu, moramo priznati, oduševljava svetlosnim efektima i vrhunskim ozvučenjem.

Nizali su se hitovi britanskog benda, poput “Connected“, “Step It Up“, “Elevate My Mind” i drugi, a prostor Beer Festa bio je popunjen do poslednjeg mesta dok su raspoloženi Britanci komunicirali sa publikom, kako kroz muziku, tako i na engleskom jeziku.

Zagrejana masa đuskala je u ritmu, sa čašama i linmenkama piva u ruci, a vreme je bilo idealno za pravu žurku na otvorenom. Uz dobar roštilj koji je mamio na svakom ćošku i na koji je mirisao ceo prostor još od samog ulaska na Beer Fest, mogli ste još da prezalogajite kokice, ali i druge grickalice.

Iako su usledila dva bisa popularnih Britanaca koji su sjajno zabavili masu, nešto iza dva časa posle ponoći publika je nerado morala da se udalji od bine i usledio je – fajront. Mada mnogima nije bilo pravo, jer su se tek valjano zagrejali, muzika je utihnula, masa se razišla, i prostor na Ušću odjednom se ispraznio.

KOMENTARIŠI