Ove godine zabeležen je manji broj saobraćajnih nezgoda tokom prvomajskih praznika, kao i manji broj povređenih nego ranijih godina, kaže zamenik načelnika Saobraćajne policije Boban Milinković i napominje da to govori da vozači i putnici više poštuju saobraćajne propise.

Milinković je naveo da je za 1. maja u 82 saobraćajne nesreće povređeno 47 učesnika u saobraćaju, te da nije bilo poginulih.

”Poređenja radi, za 10 godina poginulo je 30 lica za Prvi maj, a povređeno njih 810. Praznik rada ove godine je prošao mnogo bezbednije nego prethodnih godina”, rekao je Milinković za Tanjug.

On je dodao da je Saobraćajna policija pojačano kontrolisala brzinu kretanja vozila na naplatnoj stanici “Beograd” kod Vrčina, te da je evidentirano, kako kaže, samo 20 prekoračenja dozvoljene brzine.

”To je znatno manje nego ranijih godine. Utisak je da vozači mnogo više poštuju saobraćajne propise. Vozači i putnici koriste sigurnosne pojaseve, poštuju se ograničenja brzine i to je rezultiralo smanjenjem broja saobraćajnih nezgoda, kao i broja poginulih”, istakao je Milinković.

On je rekao da se u sredu dogodila jedna saobraćajna nezgoda blizu Kuršumlije kada je autobus kosovskih registarskih oznaka sleteo s puta.

U toj nesreći je, kako je naveo, povređeno osam putnika.

 

KOMENTARIŠI