PODELI

Izgradnja crkve Svete Trojice u Češljevoj Bari, privodi se kraju, prema utvrđenom planu i rokovima.

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, obišao je sa saradnicima radove gde ih je dočekao predsednik Mesne zajednice i Crkvenog odbora sela, Živorad Ilić, sa sveštenikom i meštanima.

Foto: Opština Veliko Gradište

Do sada su završeni kompletni unutrašnji radovi na malterisanju i električnim instalacijama, postavljeni su prozori i vrata, popločan pod granitnim kamenom, a u septembru je završen i ikonostas.

Foto: Opština Veliko Gradište

Završena je i kompletna ograda crkvene porte, uređeno dvorište i posejana trava pa će se na proleće sve zazeleneti da bi u junu, na Svetu Trojicu, crkva bila i svečano otvorena.

Foto: Opština Veliko Gradište

Izgradnja crkve Svete Trojice u centru ovog sela započeta je 2016. godine, a prva faza radova okončana je krajem septembra prošle godine kada su urađeni grubi građevinski radovi i spoljašnjost crkve i postavljen veći deo bakarnog krova. Ove godine urađeni su finalni radovi i do otvaranja preostaje još oslikavanje crkve.

Foto: Opština Veliko Gradište

Radove na crkvi su finansirali Mesna zajednica i složni meštani Češljeve Bare sa preko 110.000 evra, uz podršku opštine Veliko Gradište koja je obezbedila dodatnih 30.000 evra.

KOMENTARIŠI