Opšta bolnica Požarevac, Foto: B.P.

Danas je počela podela paketa za novorođene bebe u Požarevcu. Grad Požarevac je preko tendera obezbedio 850 ovakvih paketa.

Paketi se u Požarevcu dele već treću godinu, a grad je ove godine izdvojio za ove namene 3,16 miliona dinara.

Paketi sadrže bodi (više komada), bebi kapice, portikle, pelene, peškir, dvodelnu pidžamu, kupku, vlažne maramice, kremu, sapun, ali i poster sa grbom Grada Požarevca u koloru. Paketi se nalaze u providnoj kesi sa patent zatvaračem – rajsferšlusom.

Na juče održanoj sednici Skupštine Grada Požarevca odobreno je 34 miliona dinara za opremanje nove trafo stanice za novi deo bolnice. Trafo stanica bi trebalo da jednim dleom pokriva požarevačku bolnicu, a drugim fizička lica. Bolnica poseduje tri agregata, najnoviji je skoro intsliran, tako da je potpuno pokrivena u slučaju nestanka električne enrgije.

Grad Požarevac je takođe izdvojio i 855.000 dinara za dva aparata za iskašljavanje, kao i 1.884.000 dinara za sistem za razvod kiseonika i kiseoničkih glava.

Gradonačelnik Saša Pavlović je na današnjoj konferenciji za medije podsetio da prva tri rođena deteta u novoj godini dobijaju 40.000 dinara, kao i svako prvo rođeno dete.

Pavlović je podsetio i na regresiranje troškova boravka dece u PU “Ljubica Vrebalov” u iznosu od 50% od cene koštanja za treće i svako sledeće dete, ali i vantelesnu oplodnju.

Dr Danko Nikolić, v.d. direktora OB Požarevac zahvalio se gradonačelniku jer su prepoznate potrebe bolnice i rekao da je primetna saradnja grada i bolnice. Nikolić se zahvalio i medijima na svim informacijama i saopštenjima u doba COVID-19 zarazne bolesti, ali i nadalje.

POVEZANE VESTI:

Uručena dva saniteta požarevačkoj bolnici

KOMENTARIŠI