„Čep za hendikep“ od sada i u Zavodu za javno zdravlje Požarevac

„Čep za hendikep“ od sada i u Zavodu za javno zdravlje Požarevac

Tokom 2018. godine potpisana je protokolarna saradnja između Udruženja paraplegičara Banata iz Zrenjanina i Zavoda za javno zdravlje Požarevac.

Udruženje paraplegičara Banata 2013. godine pokrenulo je akciju „ Čep za hendikep“ u okviru koje su plastični zatvarači počeli da se sakupljaju i recikliraju. Sakupljeni čepovi se nose u fabrike za reciklažu plastike, koje ih otkupljuju. Za dobijeni novac, ugroženim OSI (osobe sa invaliditetom) , transparentno, na osnovu prispelih prijava, kupuju se invalidska kolica, hodalice, lekovi, pelene i druga pomagala.

U zgradi Zavoda za javno zdravlje Požarevac postavljene su obeležene kutije (u holu zgrade) gde svi zainteresovani građani mogu da odlože plastične čepove.

Misija udruženja „Čep za hendikep“ je poboljšanje kvaliteta života osoba sa invaliditetom i zalaganje za ostvarivanje punog potencijala svake osobe sa invaliditetom, uz korišćenje raspoloživih resursa u zajednici.

Sa velikim zadovoljstvom smo postali deo tako humanog čina i ovim putem želimo da pozovemo sve ljude dobre volje da učestvuju u prikupljanju čepova.

KOMENTARIŠI