Čudesni oporavak mačke smrznute u snegu

Čudesni oporavak mačke smrznute u snegu

Mačka koja je nađena smrznuta u snegu imala je neobično brz oporavak pošto su veterinari proveli sate boreći se za njen život.

Kada je mačka Flafi stigla u kliniku za životinje u američkoj saveznoj državi Montana, nije izgledala dobro, ali veterinari nisu želeli da odustnu od nje.

„Kada smo videli Flafi, naše početne misli bile su kao i o bilo kom drugom pacijentu koji je u nevolji, da što pre odmrznemo ovu slatku devojčicu“, izjavila je Andrea Duter, izvršni direktorka klinike za životinje „Kalispel“ (Animal Clinic of Kalispell).

Temperatura tela ove mace bila je toliko niska da se nije mogla registrovati na termometru.

Foto: Facebook

„Flafi je sve vreme imala otkucaje srca i nikada nije proglašena mrtvom, već zamrznutom. Počeli smo da je odmrzavamo različitim metodama, počevši od tople vode kako bismo rastopili sneg i led“, objanila je Duterova.

Kakao je dodala, usledili su topli peškiri, fen za kosu, jastučići za grejanje, da bi joj se povratila temperatura.

Ne postoji garancija da će bilo koji metod medicinske pomoći biti uspešan. Flafi je imala sreću, zbog mladosti (tri godine) i volje za životom.

Najvažnija stvar koja je pomogla maci Flafi da ponovo stane na noge je brza reakcija njenih vlasnika, koji su je odmah doveli na kliniku za životinje. Oporavljena maca sada ponovo uživa u životu.

KOMENTARIŠI