Da li je alkohol uzrok nesreće na ljubičevskoj petlji?

Da li je alkohol uzrok nesreće na ljubičevskoj petlji?

Foto: Urban City // ilustracija

U teškom udesu kod ljubičevske petlje, u ponedeljak je u ranim jutarnjim satima poginuo Aleksandar Perić (23) iz Prugova kod Požarevca. On je nastradao kada je izgubio kontrolu nad volanom vozila BMV 320, usled klizavog kolovoza i neprilagođene brzine, a onda sleteo s puta.

Prilikom sletanja, auto se prevrnuo, a ekipa Hitne pomoći, koja je ubrzo stigla na lice mesta, mogla je samo da konstatuje smrt vozača.

Prema nezvaničnim informacijama, Aleksandar je kobne noći bio u restoranu “Vitez” u Požarevcu, na svadbi svog komšije. U večernjim satima, oko 21, on je odvezao svoju baku kući u Prugovo, a onda se vratio na slavlje. Dva sata iza ponoći, krenuo je kući i nastradao.

“Bio je primeran mladić, završio je srednju školu. Živeo je sam sa svojom bakom, jer su mu roditelji u inostranstvu. Oni su razvedeni i Aleksandar im je bio jedino dete. Majka je u Italiji, a otac u Austriji. I on je planirao da se pridruži ocu, ali, eto, tragedija ga je omela u tim planovima”, rekli su meštani Prugova.

Lekari su konstatovali smrt Perića u 2.45. Da li je u trenutku nesreće Perić bio pod dejstvom alkohola biće poznato po završetku obdukcije, koju je naložio tužilac.

KOMENTARIŠI