Danas preko 20°C, u nedelju osetno hladnije

Danas preko 20°C, u nedelju osetno hladnije

Foto: Urban City

Ujutro još ponegde slab prizemni mraz, a tokom dana pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak južnih pravaca.

Najniža temperatura od 0 do 9 °C, a najviša od 18 do 23 °C. Uveče i tokom noći na severu i zapadu naoblačenje, koje će lokalno usloviti kratkotrajnu kišu ili pljusak, uz pojačanje i skretanje vetra na severozapadni pravac.

U Požarevcu danas sunčano i toplo uz temperaturu do 22°C. Uveče i tokom noći naoblačenje sa kišom i pad temperature.

24.03.2024. Nedelja: Promenljivo oblačno, nestabilno i hladnije sa pojačanim severozapadnim vetrom. Kiša i lokalni pljuskovi, ponegde praćeni grmljavinom će se intenzivirati posle podne u zapadnim i centralnim delovima Srbije sa tendencijom premeštanja padavinske zone ka istoku i jugu uveče i tokom noći. Na planinama se očekuje prelazak kiše u sneg i stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača. Najniža temperatura od 3 do 9 °C, a najviša od 10 °C na zapadu i severozapadu Srbije do 21 °C na jugoistoku zemlje. Upozorenje: Lokalna pojava grmljavina, verovatnoća 70%. Količina padavina veća od 20 l/m² za 12 h, verovatnoća 70%.

25.03.2024. Ponedeljak: Promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i tek ponegde s kratkotrajnom kišom, na planinama sa kratkotrajnim snegom. Vetar slab i umeren, u Vojvodini i na istoku Srbije povremeno jak severozapadni. Najniža temperatura od 2 do 6 °C, a najviša od 11 do 16 °C.             

KOMENTARIŠI