Danas sunčano i toplo, u nedelju pljuskovi sa grmljavinom

Danas sunčano i toplo, u nedelju pljuskovi sa grmljavinom

Zalazak sunca u Ramu, Foto: Urban City

Pred nama je lep, vedar, sunčan dan sa prognoziranom temperaturom do 33 stepena, koliko se očekuje u Negotinu i Nišu. Drugog dana vikenda suncobrane će ponegde zameniti kišobrani.

Do nedelje pre podne u Srbiji će biti vedro, a sa zapada stiže malo topliji vazduh. Sveže jutro sa temperaturom ponegde od svega 13 stepeni, zameniće letnja temperatura do 33 stepena.

I u Požarevcu ćemo konačno imati vikend bez afričke vreline. Živa u termometru ne bi trebalo da pređe 32. podeljak.

U celoj zemlji na snazi je žuti meteo-alarm zbog relativno visokih temperatura, a uglavnom je prognozirana i visoka vrednost UV indeksa.

Drugog dana vikenda biće pretežno sunčano i toplo, ali će sredinom dana na severu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima biti promenljivo oblačno, ponegde s kišom, pljuskovima i grmljavinom, dok će se na jugu zadržati suvo i veoma toplo vreme. Najniža temperatura iznosiće od 13 stepeni do 21 stepen, a najviša od 30 do 35 stepeni.

U ponedeljak će biti promenljivo oblačno i malo svežije, ponegde s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najniža temperatura iznosiće od 16 do 20, a najviša od 26 do 30 stepeni.

Slično vreme i u utorak – promenljivo uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Najniža temperatura iznosiće od 15 do 19 stepeni, a najviša od 28 stepeni do 31 stepen. Uveče i tokom noći na severu se očekuje naoblačenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i pojačanim severnim vetrom.

KOMENTARIŠI