Od danas sve toplije, temperature iznad proseka

Od danas sve toplije, temperature iznad proseka

Foto: Urban City // B.P.

U Srbiji će biti sunčano vreme, samo u Timočkoj Krajini oblačno ponegde s rosuljom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Ujutro na jugozapadu i zapadu biće magle, a uveče sa jugozapada i zapada očekuje se naoblačenje, tokom noći kiša.

Jutarnja temperatura od minus 1 do 7 stepeni Celzijusa, na jugu Banata oko 11, najviša od 15 do 19, u Timočkoj Krajini oko 12.

Vetar slab, u košavskom području umeren i jak, na jugu Banata sa olujnim udarima.

U Požarevcu će biti sunčano, uz umeren i jak jugoistočni vetar i temperaturu od oko 7 do 18 stepeni Celzijusa.

U utorak oblačno sa kišom, vetrovito i malo hladnije. Posle podne delimično razvedravanje, a umeren i jak jugoistočni vetar biće u skretanju na severozapadni.

Zatim do subote oblačno povremeno sa kišom, naročito u petak i subotu. Biće toplo, sa dnevnim temperaturama iznad prosečnih vrednosti, oko i iznad 20 stepeni Celzijusa.

U sredu i četvrtak duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, a od nedelje pretežno sunčano uz manji pad dnevne temperature.

U Požarevcu u utorak oblačno, vetrovito i malo hladnije s kišom, umerenim i jakim jugoistočnim vetrom. Posle podne prestanak padavina, zatim i razvedravanje, a vetar u skretanju na zapadni i severozapadni, uveče u slabljenju.

Do subote umereno do potpuno oblačno, povremeno sa kišom. Biće toplo, sa dnevnim temperaturama oko i iznad 20 stepeni Celzijusa. U sredu i četvrtak duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, a od nedelje sunčano uz manji pad dnevne temperature.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 1. novembar 2021. godine:

Biometeorološka situacija biće relativno povolјna za većinu hroničnih bolesnika, uz umerene aktivnosti tokom dana i slojevito odevanje. Izvesna opreznost savetuje se osobama sa srčanim tegobama, nervno labilnim, a tokom jutra osobama sa respiratornim tegobama. Moguće su meteoropatske reakcije u blažoj formi u vidu glavobolјe i zamaranja.

KOMENTARIŠI