Deca koja nisu vakcinisana NE MOGU u požarevačke vrtiće od 1. marta!

Deca koja nisu vakcinisana NE MOGU u požarevačke vrtiće od 1. marta!

Od 01.03.2018. godine neće primati decu koja nisu vakcinisana protiv morbila

PU “Ljubica Vrebalov” Požarevac obaveštava javnost da na osnovu zvaničnog saopštenja ZZJZ Požarevac koje su dobili u vezi prijavljivanja epidemije malih boginja na teritoriji Grada Požarevca i mera kojih se mora pridržavati, roditelji dece koja su u vrtiću, a nisu vakcinisana u skladu sa kalendarom vakcinacije (nisu vakcinisani protiv malih boginja), obavezni su da se jave izabranom pedijatru i u najkraćem roku donesu potvrdu o izvršenoj vakcinaciji i boravku u vrtiću.

Od 01.03.2018. godine neće primati decu koja nisu vakcinisana protiv morbila, dok ne donesu potvrdu o izvršenoj imunizaciji od izabranog lekara, odnosno pedijatra da je dete zdravo i uredno vakcinisano, a za decu sa privremenom ili trajnom kontraindikacijom, neophodna je potvrda Stručnog tima.

Prema članu 32. stav 2. Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti (Sl. Glasnik RS, broj 15/16) stoji: „Za boravak dece u predškolskim i školskim ustanovama, kao i u ustanovama za smeštaj dece bez roditeljskog staranja, neophodno je da su ispunjeni uslovi iz stava 3. tačke 1 ovog člana osim u slučaju postojanja medicinske kontraindikacije koju utvrđuje doktor medicine odgovarajuće specijalnosti ili stručni tim za kontraindikacije.“, navodi se u zvaničnom saopštenju PU “Ljubica Vrebalov” Požarevac.

KOMENTARIŠI