Deveti dan potrage za Dankom (2)

Deveti dan potrage za Dankom (2)

Potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala prošlog utorka u Banjskom polju kod Bora ulazi u deveti dan.

Proširena istraga na teritoriji Srbije. U istragu o njenom nestanku uključila se i bečka policija, nakon što se pojavio snimak iz Beča. Ambasada Srbije poziva sve koji u Austriji prepoznaju nestalu devojčicu da prijave policiji. MUP Crne Gore apeluje na građane da obaveste Interpol ako imaju podatke o Danki.

Stručnjak iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima isključuje impulsivnu i neplansku otmicu, iako naglašava da je slučaj Danke Ilić prepun neuobičajnosti.

Austrijska policija još se nije oglasila u vezi sa snimkom iz Beča. Kažu da je utvrđivanje identiteta na osnovu kvaliteta snimka veoma teško zbog čega ne mogu da garantuju kada će saopštiti rezultate.

Major policije Bojana Otović Pjanović rekla je za RTS da ne može da govori o konkretnim podacima iz istrage, kao ni o osumnjičenima, ali ističe da je potraga za nestalom Dankom Ilić neprestana i da se proveravaju sve činjenice i sva lica koja mogu da se dovedu u vezu sa nestankom dvogodišnje devojčice.

“Ne isključujemo nijednu mogućnost, istraga je i te kako dinamična, imamo veliki broj provera, postoji veliki broj materijala i najmanja indicija da neko lice može da se dovede u vezu se proverava… Eliminacija (osumnjičenih) će ići kada dobijemo nesumnjivu činjenicu da neko ne može da se dovede u vezu sa nestankom”, rekla je major policije Bojana Otović Pjanović.

Govoreći o poligrafskom ispitivanju, navela je da zakon ne dozvoljava da se trudnica podvrgne poligrafu. Napominje i da se takvo testiranje ne može koristiti kao dokaz.

“To testiranje se ne koristi kao dokaz, samo istragu u nekom trenutku može da usmeri ka određenim okolnostima, kako bismo znali šta bismo još mogli da uradimo“, rekla je Otović Pjanovićeva.

KOMENTARIŠI