Oglasila se austrijska policija o snimku, porodica potvrdila

Oglasila se austrijska policija o snimku, porodica potvrdila

Foto: Urban City / B.P. / ilustracija

Austrijska policija se zvanično oglasila povodom snimka dve žene sa devojčicom koja liči na nestalu Danku Ilić. Njih je u subotu snimio srpski državljanin na tramvajskoj stanici u Beču. Policija navodi da su članovi porodice dvogodišnje devojčice izjavili da je na snimku najverovatnije ona.

Austrijska policija je na svom sajtu objavila saopštenje povodom nestanka dvogodišnje Danke Ilić i snimka koji je u Beču napravio srpski državljanin.

Bečka policija preko Državnog tužilaštva traži da se slike tri osobe sa video-snimka službeno objave – time će službeno početi potraga za tri osobe – devojčicom i dvema ženama, čiji se identitet i dalje ne zna.

Građani koji prepoznaju osobe sa snimka trebalo bi hitno da se jave bečkoj kriminalističkoj policiji na 01-31310-33800, ili bilo kojoj policijskoj stanici.

Prenosimo saopštenje austrijske policije u celosti:

“Dana 30. marta 2024. godine, srpski državljanin koji živi u Beču prijavio je srpskim vlastima sledeće: Čovek je bio u Prvom bečkom okrugu oko 20.00 časova kada je naišao na malo dete u pratnji dve odrasle žene na tramvajskoj stanici Šotenring. Pošto je uočio sličnost između devojčice i skoro dvogodišnjeg deteta nestalog u Srbiji, napravio je snimak ove tri osobe. On je snimak stavio na raspolaganje vlastima radi dalje istrage. Srpske vlasti su potom kontaktirale policiju u Austriji, pri čemu je istragu o sumnji na otmicu dece preuzela bečka kriminalistička policija.

Nakon što su rođaci nestale devojčice pogledali slike, pretpostavili su da je vrlo verovatno da je reč o devojčici iz Srbije.”

U Srbiji se nastavlja istraga u vezi sa nestalom dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u Banjskom polju kod Bora.

Specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, tunel, podzemne kanale i šahte, šume i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se devojčica tu nalazila.

Istovremeno, istraga se proširila i na Austriju, Interpol je raspisao žutu poternicu.

KOMENTARIŠI