Donacija Vlade Japana 69.000 evra Domu zdravlja Žabari

Donacija Vlade Japana 69.000 evra Domu zdravlja Žabari

Donacije iz Projekta za osnovne potrebe stanovništva (POPOS), imaju za cilj da podrže socijalni razvoj kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva

Vlada Japana obezbedila je Domu zdravlja Žabari 63.149 evra za nabavku ambulantnog vozila, ultrazvuka, autoklava i generatora kao podršku unapređenju uslova zdravstvene zaštite u lokalnoj zajednici.

Ceremonija primopredaje donacije za “Projekat opremanja Doma zdravlja Žabari ambulantnim vozilom i medicinskom opremom” biće održana sutra u Domu zdravlja u Žabarima, saopstila je Ambasada Japana u Srbiji.

Donacije iz Projekta za osnovne potrebe stanovništva (POPOS), imaju za cilj da podrže socijalni razvoj kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva.

Vlada Japana pruža finansijsku pomoć neophodnu za implementaciju projekata koji će doprineti ekonomskom i socijalnom razvoju zemlje. Životna sredina, zdravstvena zaštita, obrazovanje i socijalna zaštita su glavne oblasti interesovanja Vlade Japana.

Od 1999. godine u Srbiji je realizovano 207 POPOS projekata u ukupnoj vrednosti od oko 12,4 miliona evra. Ukupan iznos japanske pomoći Srbiji tokom istog perioda premašuje 500 miliona evra, navdeno je u saopstenju. 

KOMENTARIŠI