Raste pritisak na požarevačku kovid bolnicu, dodatni kiseonik prima više od 80...

Raste pritisak na požarevačku kovid bolnicu, dodatni kiseonik prima više od 80 pacijenata

Foto: B.P. / arhiva

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 136 pacijenata sa simptomima koronavirusa, od kojih je 14 iz Beograda,a ostali su iz Braničevskog okruga. Infekcija je potvrđena kod oko 70 pacijenta, za ostale se čekaju rezultati testova.

-Pritisak na bolnicu raste, tokom jučerašnjeg dana obavili smo 46 pregleda, od čega je 17 osoba primljeno na bolničko lečenje. Imali smo 16 otpusta, kaže dr Danko Nikolić, direktor OB Požarevac.

Na respiratoru je trenutno osam pacijenata, dok je četiri na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Dodatni kiseonik prima više od 80 pacijenata. Klinička slika je sve lošija, kreće se od teške do vrlo teške.

Trenutno je infekcija potvrđena kod 35 zaposlenih u Opštoj bolnici Požarevac, od kojih je jedan zdravstveni radnik na bolničkom lečenju.

-Naši lekari i kompletno osoblje ulažu ogroman napor i trud da situaciju drže pod kontrolom, izlažući sebe i svoje porodice velikom riziku. Zato svim građanima šaljemo molbu i apel da ozbiljno shvate sve okolnosti i pomognu nama, sebi i svojim bližnjima. Jedino odgovornim ponašanjem i poštovanjem svih mera možemo da prevaziđemo ovu krizu i zaustavimo cirkulaciju virusa u našoj sredini. Kako smo svedoci porasta broja obolelih, oprez i odgovornost su nam neophodni. Smanjite kontakte, izbegavajte slavlja, nosite maske, naglašava Nikolić.

KOMENTARIŠI