DS Požarevac: Deset dana (ne)ispravne vode za piće u Kostolcu

DS Požarevac: Deset dana (ne)ispravne vode za piće u Kostolcu

Foto: B.P.

-Od 12.04.2024. godine stanovnici Kostolca i okolnih naselja ne mogu da koriste vodu za piće u svojim domovima. Posle deset dana JKP Vodovod i kanalizacija Požarevac nas je jedino udostojilo obaveštenja na svom sajtu da se voda ne preporučuje za piće, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Demokreatske stranke u Požarevcu koje u nastavku prenosimo u cleosti.

-Javnost treba da bude upoznata da se miris u vodi ne javlja sam od sebe već da je uzrokovan zagađenjem.

Zato od direktora JKP Vodovod i kanalizacija Požarevac, pored odgovora na ranije postavljena pitanja, očekujemo da stanovnike Kostolca i Požarevca hitno obavesti o kakvom zagađenju je reč i koje su mere preduzete za nesmetano vodosnabdevanje građana Kostolca, dodaje se u saopštenju.

-Da li je moguće da ni posle 10 dana ne mogu da se utvrde uzroci zagađenja vode sa izvorišta Lovac i da nisu javno objavljeni rezultati analiza na koje se direktor JKP Vodovod i kanalizacija Požarevac poziva prilikom tvrdnji da je voda hemijski i bakteriološki ispravna?

Za katastrofalno stanje u vodosnabdevanju Demokratska stranka ne traži samo odgovornost direktora JKP Vodovod i kanalizacija Požarevac već i odgovornost onih koji su na tu funkciju postavili i na toj funkciji održavaju čoveka koji uskoro puni 68 godina i čoveka za koga je Agencija za sprečavanje korupcije rešenjem od 15.03.2021. godine nedvosmisleno dokazala korupciju i tražila njegovo razrešenje sa mesta direktora JKP Vodovod i kanalizacije Požarevac, zaključuje se u saopštenju.

KOMENTARIŠI